dnes je 9.12.2021

Najnovšie

Chýbajúce jasné pravidlá o ochrane dát ohrozujú digitálne podnikanie na Slovensku i v EÚGarancia

29.11.2021, Zdroj: SITA

... Na globálnej aj regionálnej úrovni sa do popredia stále častejšie dostáva téma digitalizácie, digitálnej transformácie, kybernetickej bezpečnosti, GDPR, ako aj téma týkajúca sa ochrany osobných údajov. Je nevyhnutné, aby boli nastavené jasné pravidlá aj v oblasti transferu dát. Na globálnej aj regionálnej ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o súhre medzi uplatňovaním článku 3 a ustanoveniami o medzinárodných prenosoch podľa kapitoly V všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

25.11.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... Predmetom verejnej konzultácie sú Usmernenia o súhre medzi uplatňovaním článku 3 a ustanoveniami o medzinárodných prenosoch podľa kapitoly V všeobecného nariadenia o ochrane údajov (Guidelines 05/2021 on the Interplay between the application of Article 3 and the provisions on international transfers ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Odporúčania o ochrane jednotlivcov v súvislosti s automatizovaným spracúvaním osobných údajov v kontexte profilovaniaGarancia

11.11.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... Výbor Ministrov Rady Európy prijal Odporúčania o ochrane jednotlivcov v súvislosti s automatizovaným spracúvaním osobných údajov v kontexte profilovania. Výbor Ministrov Rady Európy prijal Odporúčania o ochrane jednotlivcov v súvislosti s automatizovaným spracúvaním osobných údajov v kontexte profilovania ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Usmernenia o obmedzeniach podľa čl. 23 všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

21.10.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... EDPB (Európsky výbor pre ochranu údajov) prijal na októbrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia o obmedzeniach podľa čl. 23 všeobecného nariadenia o ochrane údajov(Guidelines 10/2020 on restrictions under Article 23 GDPR). EDPB (Európsky výbor pre ochranu údajov) prijal na októbrovom plenárnom zasadnutí ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rozhodnutia o primeranosti pre Spojené kráľovstvo na účely prenosu osobných údajovGarancia

12.10.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... Dnes (11. októbra 2021) boli zverejnené v Úradnom vestníku EÚ dve rozhodnutia o primeranosti pre Spojené kráľovstvo, ktoré Európska komisia prijala dňa 28. júna 2021. Jedno podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajov, ktoré sa vťahuje na súkromný aj verejný sektor. Druhé podľa smernice o presadzovaní ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
Najčítanejšie

Smernica na ochranu osobných údajov od 25.5.2018Garancia

24.5.2018, PhDr. Anna Miklošová, Zdroj: Verlag Dashöfer

... Stiahnuť dokument Časť prvá 1. Úvod Politika ochrany osobných údajov určuje základné pravidlá spracúvania osobných údajov prevádzkovateľom ......................., ktorý je zapísaný v ...............................(ďalej len “Prevádzkovateľ“). Tieto pravidlá vychádzajú z ustanovení ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Dohoda o poskytovaní výplatnej pásky e-mailomArchív

31.5.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Stiahnuť vzor Dohoda o poskytovaní výplatnej pásky e-mailom uzatvorená v zmysle §130 ods. 5 Zákonníka práce medzi:   Zamestnávateľom:   A   Zamestnancom: (ďalej spolu aj len „strany dohody”)   Strany dohody sa dohodli, že zamestnávateľ ...

Pseudonymizácia a anonymizácia osobných údajov ako požiadavka GDPRGarancia

9.12.2017, PhDr. Peter Veselý, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Pseudonymizáci a anonymizácia osobných údajov ako požiadavka nariadenia GDPR - NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Vnútropodniková smernica kamerového systému z pohľadu ochrany osobných údajovGarancia

21.5.2018, PhDr. Anna Miklošová, Zdroj: Verlag Dashöfer

... Stiahnuť vzor OBSAH 1. Cieľ úpravy Organizačná smernica je prílohou k smernici Ochrana osobných údajov u prevádzkovateľa ............................., IČO ............... (ďalej len „Prevádzkovateľ”). Úlohou tejto smernice je zabezpečiť : a) Vymedzenie právneho základu pre spracúvanie ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Základné zásady spracúvania osobných údajovGarancia

14.3.2018, PhDr. Peter Veselý, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

... NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) v platnosti od 25.05.2018, spôsobuje ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
SEMINÁRE / WEBINÁRE - AKTUÁLNA PONUKA

Transferové oceňovanie, dokumentácia transferového oceňovania a zmeny v roku 2021

14.12.2021, ONLINE, Ing. František Csefelvay

Dokumentácia transferového oceňovania je súborom dokladov a informácií, ktoré preukazujú spôsob tvorby transferových cien. Musí obsahovať dôkazy o tom, že ceny zodpovedajú princípu nezávislého vzťahu. Nepodceňte vzdelávanie v tejto oblasti! Prihláška tu!

Zákon o odpadoch a vykonávacie predpisy – aktuálne pre rok 2021

14.12.2021, ONLINE, Ing. Peter Gallovič

Školenie venované aktuálne novému zákonu o odpadoch. Získajte prehľad o všetkých zmenách, o Vašich právach a povinnostiach v roku 2022. Školenie vedie odborník Ing. Peter Gallovič. Prihláška tu!

Novelizované odpisy a majetok spoločnosti v roku 2022

17.2.2022, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Hedviga Vadinová

Na školení sa dozviete, čo by ste mali vedieť o odpisovaní majetku. Aký je rozdiel medzi účtovným a daňovým odpisom, koľko je odpisových skupín, kedy je povinnosť a kedy je možnosť prerušiť daňové odpisy a iné fakty o odpisovaní a platnej účtovnej a daňovej legislatíve v SR. Prihláška tu!

Webináre formou otázok a odpovedí pre zákazníkov tohto portálu v období COVID-19

Momentálne nie je k dispozícii žiadny webinár otázok a odpovedí, čoskoro však budú vypísané nové.

EDITOVATEĽNÉ TLAČIVÁ
VESTNÍKY MINISTERSTIEV