dnes je 2.3.2021

Najnovšie

Odporúčania k referenčnému kritériu primeranosti podľa smernice o presadzovaní právaGarancia

12.2.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

EDPB (Európsky výbor pre ochranu údajov) prijal na februárovom plenárnom zasadnutí Odporúčania k referenčnému kritériu primeranosti podľa smernice o presadzovaní práva (Recommendations 01/2021 on the adequacy referential under the Law Enforcement Directive). ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Deň ochrany osobných údajov, 28. január 2021Garancia

28.1.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Dnes si pripomíname Deň ochrany osobných údajov, aj keď je pravdou, že svoje osobné údaje by sme si mali chrániť denne, nielen dnes, opakovanie a pripomenutie však nie je na škodu. Dnes si pripomíname Deň ochrany osobných údajov, aj keď je pravdou, že svoje ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Prenos osobných údajov podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajov do Spojeného kráľovstvaGarancia

21.1.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

EDPB (Európsky výbor pre ochranu údajov) prijal Informačnú poznámku o prenose údajov podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajov do Spojeného kráľovstva po prechodnom období(Information note on data transfers under the GDPR to the United Kingdom after the ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o príkladoch oznámení porušenia ochrany údajovGarancia

19.1.2021, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Predmetom verejnej konzultácie sú Usmernenia o príkladoch oznámení porušenia ochrany údajov(Guidelines 01/2021 on Examples regarding Data Breach Notification)prijaté na januárovom plenárnom zasadnutí EDPB (Európsky výbor pre ochranu údajov). Predmetom ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Usmernenia k výkladu článkov 46 ods. 2 písm. a) a 46 ods. 3 písm. b) všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

23.12.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

EDPB (Európsky výbor na ochranu údajov) prijal na decembrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia k výkladu článkov 46 ods. 2 písm. a) a 46 ods. 3 písm. b) všeobecného nariadenia o ochrane údajov, ktoré prešli verejnou konzultáciou. EDPB (Európsky výbor na ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Usmernenia ku vzťahu druhej smernice o platobných službách na vnútornom trhu a všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

22.12.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

EDPB (Európsky výbor na ochranu údajov) prijal na decembrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia ku vzťahu druhej smernice o platobných službách na vnútornom trhu a všeobecného nariadenia o ochrane údajov, ktoré prešli verejnou konzultáciou. EDPB (Európsky ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o obmedzeniach podľa čl. 23 všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

21.12.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o obmedzeniach podľa čl. 23 všeobecného nariadenia o ochrane údajov Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o obmedzeniach podľa čl. 23 všeobecného nariadenia o ochrane údajov Predmetom verejnej konzultácie sú ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
Najčítanejšie

Osobný dotazník - kopírovanie dokladov zamestnancov podľa GDPR v roku 2019

15.7.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Chcela by som si ujasniť postup pri nástupe nového pracovníka. Kópiu OP, zdravotného preukazu, čísla účtu by sme podľa GDPR nemali vytvárať a uchovávať. Ak ale potrebujem pre prihlásenie do poisťovni a vytvorenie pracovníka v mzdovom programe údaje, ktoré si viem z dokumentov zamestnanca opísať, môžem ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rozhodnutie SD EÚ vo veci Orange România SAGarancia

12.11.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... Súdny dvor EÚ vydal dňa 11. novembra 2020 rozhodnutie vo veci C-61/19 Orange România SA, v ktorom sa venoval súhlasu so spracúvaním osobných údajov ako súčasťou zmluvy obsahujúcej viaceré zmluvné podmienky. Súdny dvor EÚ vydal dňa 11. novembra 2020 rozhodnutie vo veci C‑61/19 Orange România ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Fotografie a ich použitie z hľadiska GDPR

26.8.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Otázky: 1. Príklad: Podnikám ako fotograf, fotím klientov, lebo si to prajú, môžem ich fotku zverejniť na mojej web stránke, ako že som si ich odfotila? 2. Môžem uvádzať mená a priezviská ľudí, ktorí mi dajú recenziu, môžem zverejniť ich mená a priezviská na web stránke? 3. Fotím ľudí, lebo si ma ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Prezenčná listina na schôdzi vlastníkov bytov a nebytových priestorov z hľadiska GDPR v roku 2018

30.7.2018, JUDr. Jakub Uhrinčať, advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... JUDr. Jakub Uhrinčať, advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o. Môžu byť na prezenčnej listine uvedené dátumy narodenia vlastníkov bytových a nebytových priestorov? Na prezenčnej listine môžu byť uvedené osobné údaje v rozsahu zahŕňajúcom dátum narodenia vlastníkov bytov a nebytových priestorov ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Zverejňovanie fotografií detí na sociálnych sieťach v roku 2018Archív

26.6.2018, JUDr. Jakub Uhrinčať, advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... JUDr. Jakub Uhrinčať, advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o. Dobrý deň, radi by sme sa opýtali na foto detí na facebooku, je treba mať súhlas, keď ich zverejňujeme na facebooku? Dobrý deň, z otázky nie je zrejmé, kto sa otázku pýta, teda nie je zrejmý kontext a podmienky spracúvania osobných ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
SEMINÁRE / WEBINÁRE - AKTUÁLNA PONUKA

Transferové oceňovanie, dokumentácia transferového oceňovania a zmeny v roku 2021

11.3.2021, ONLINE, Ing. Zuzana Svinčáková Kvasničková, Ing. Veronika Frnková PhD.

Dokumentácia transferového oceňovania je súborom dokladov a informácií, ktoré preukazujú spôsob tvorby transferových cien. Musí obsahovať dôkazy o tom, že ceny zodpovedajú princípu nezávislého vzťahu. Nepodceňte vzdelávanie v tejto oblasti! Prihláška tu!

Zaistenie súladu so zákonom o kybernetickej bezpečnosti

11.3.2021, ONLINE, Odborník z praxe

Cieľom seminára je podrobne predstaviť existujúcu právnu úpravu v oblasti kybernetickej bezpečnosti a spôsoby identifikácie prevádzkovateľov základných služieb a poskytovateľov digitálnych služieb, prediskutovať aplikačné problémy vo vzťahu k príslušným povinnostiam a lehotám na ich plnenie, ako aj poskytnúť prehľad a konzultáciu ku kontrolným mechanizmom a príslušným sankciám. Prihláška tu!

Výklad stavebného zákona (líniové stavby)

16.3.2021, ONLINE, Ing. Michal Kán

Školenie je zamerané na zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov pre oblasť povoľovania líniových stavieb. Prihláška tu!

Transferové oceňovanie – ako sa pripraviť a ako zvládnuť daňovú kontrolu

6.4.2021, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Veronika Frnková PhD., Ing. Zuzana Svinčáková Kvasničková

Závislé osoby, či už tuzemské alebo zahraničné, musia skúmať svoje ceny realizované v kontrolovaných transakciách, aby mohli vykonať úpravu základu dane v prípade, ak v dôsledku uplatňovania týchto cien mohlo dôjsť k zníženiu základu dane alebo k zvýšeniu daňovej straty. Prihláška tu!

DPH v cestovných kanceláriách v praktických príkladoch

8.4.2021, Bratislava, Ing. Martin Ťažký

Pripravili sme pre Vás seminár zameraný na špecifickú problematiku uplatňovania DPH cestovnými kanceláriami. Nelámte si hlavu, príďte sa poradiť s odborníkom.  Prihláška tu!

Komplexný zákonník práce v praxi a novela zákona účinná od 1.1.2021

15.4.2021, Bratislava alebo ONLINE, JUDr. Zdeňka Dvoranová

Komplexný prierez problematikou zákonníka práce. Počas dvoch dní seminára máte možnosť načerpať veľké množstvo informácií a diskutovať o Vašich konkrétnych problémoch z praxe. Kurz rieši témy vzniku a skončenia pracovného pomeru,  dovolenky i mzdové nároky i dohody mimo pracovného pomeru. Prihláška tu!

Zákon o odpadoch a vykonávacie predpisy – aktuálne pre rok 2021

21.4.2021, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Peter Gallovič

Školenie venované aktuálne novému zákonu o odpadoch. Získajte prehľad o všetkých zmenách, o Vašich právach a povinnostiach v roku 2021. Školenie vedie odborník Ing. Peter Gallovič. Prihláška tu!

Novelizované odpisy a majetok spoločnosti v roku 2021

22.4.2021, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Hedviga Vadinová

Na školení sa dozviete, čo by ste mali vedieť o odpisovaní majetku. Aký je rozdiel medzi účtovným a daňovým odpisom, koľko je odpisových skupín, kedy je povinnosť a kedy je možnosť prerušiť daňové odpisy a iné fakty o odpisovaní a platnej účtovnej a daňovej legislatíve v SR. Prihláška tu!

Ako sa vyhnúť chybám v reklamačnom procese – zmeny od 21.7.2020

28.4.2021, Bratislava alebo ONLINE, Mgr. Eva Braxatorisová

Cieľom seminára je objasniť problematiku reklamácií vo svetle aktuálnych zmien platných od 21.7.2020, vysvetliť podmienky a chyby v reklamačnom procese a odpovedať účastníkom na otázky, ktorých odpovede efektívne zužitkujú v praxi. Prihláška tu!

Odber e-mailových novín zdarma

Bezplatný odber e-mailových novín

Input:
Webináre formou otázok a odpovedí pre zákazníkov tohto portálu v období COVID-19

Momentálne nie je k dispozícii žiadny webinár otázok a odpovedí, čoskoro však budú vypísané nové.

EDITOVATEĽNÉ TLAČIVÁ
VESTNÍKY MINISTERSTIEV