dnes je 19.5.2022

Najnovšie

Najväčšie slovenské CTF cvičenie skončiloGarancia

19.5.2022, Zdroj: Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT

... Viac ako tisícka registrovaných, stovky hráčov, prekvapivé víťazstvá a najmladší účastníci vo veku 12 rokov. Taká bola CyberGame Skončil sa prvý ročník slovenskej kyberbezpečnostnej hryCyberGame, kde sa registrovalo viac ako tisícdvesto účastníkov. Na hráčskej platforme „zbieralo vlajky“ ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o výpočte pokút podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

19.5.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... Predmetom verejnej konzultácie sú Usmernenia o výpočte pokút podľa všeobecného nariadenia oochrane údajov (Guidelines 04/2022 on the calculation of administrative fines under the GDPR) prijaté na májovom plenárnom zasadnutí EDPB (Európsky výbor pre ochranu údajov). Predmetom verejnej konzultácie ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Informačný systém sociálnych služieb napĺňajú dáta od poskytovateľov a samosprávyGarancia

18.5.2022, Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR

... Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR (MPSVR SR) spustilo ďalšiu fázu zbierania dát pre Informačný systém sociálnych služieb (IS SoS). Ide o Zberový modul, do ktorého pridávajú informácie priamo poskytovatelia sociálnych služieb, obce, mestá a vyššie územné celky. V týchto dňoch tak pribúdajú ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Zákon o kybernetickej bezpečnosti v kockeGarancia

17.5.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

... Čoraz častejšie sa stretávame s pojmom kybernetická bezpečnosť. Kybernetická bezpečnosť spočíva v zabezpečení počítačových systémov, vyhľadávaní potenciálnych rizík a ich eliminácii. Jej hlavnou úlohou je zabrániť neoprávneným osobám manipulovať s počítačom a uloženými dátami. Súčasťou ...

Google mení pravidlá a nové ransomvérové skupinyGarancia

17.5.2022, Zdroj: Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT

... Vznikla nová ransomvérová skupina Black Basta, nová kyberzločinecká skupina Onyx mieša ransomvér swiperom, Google zmenil podmienky pre developerov Android aplikácií a(ne)šikovný kyberzločinec úspešne ukradol milión vkryptomenách. Vznikla nová ransomvérová skupina Black Basta, nová kyberzločinecká ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Viac ako tretina slovenských seniorov je izolovaná od digitálneho sveta - z Plánu obnovy sa im poskytnú školenia aj špeciálne tabletyGarancia

16.5.2022, Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky

... Vláda podporí seniorov, aby mohli naplno využívať benefity digitálnej doby. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) si nechalo vypracovať prieskum o úrovni digitálnej gramotnosti seniorov a ich schopnostiach pracovať s informačno-komunikačnými technológiami. Prieskum ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Skúsenosti s bezpečnosťou putujú do IndonézieGarancia

16.5.2022, Zdroj: Národný bezpečnostný úrad

... Naši príslušníci prijali v Národnom bezpečnostnom úrade návštevu z ďalekej Indonézie. Prevažne parlamentná delegácia sa na Slovensku zaujímala o skúsenosti pri digitalizácii štátu. V súčasnosti sú digitálna transformácia a reforma smerom k e-governmentu prioritami Jakarty pre nadchádzajúce desaťročie ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Akceptačný list k DSS vybavíte aj elektronickyGarancia

13.5.2022, Zdroj: slovensko.sk

... Pre zmenu dôchodcovskej správcovskej spoločnosti (DSS) je povinnou prílohou okrem zmlúv aj akceptačný list. Na základe neho Sociálna poisťovňa presunie vaše úspory zpôvodnej dôchodcovskej správcovskej spoločnosti do novej apresunie tok príspevkov do nového fondu vnovej DSS. Po novom sa už nemusíte trápiť ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Združenie miest a obcí Slovenska spúšťa naplno Digitálny reštart - Ide o užitočný obsah pre samosprávy aj ľudíGarancia

13.5.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

... Združenie miest a obcí Slovenska koncom roka avizovalo novú aktivitu s názvom Digitálny reštart. Ten nadväzuje na doterajšie aktivity, spája osvetu s riešeniami pre rozvoj samospráv a komfort obyvateľov. Výzvy na zlepšenie mestá a obce, ktoré kopírujú reálne potreby, semináre a ukážky realizácií nájdu ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Príslušníci Policajného zboru SR nebudú mať na rovnošatách menovkyGarancia

12.5.2022, Zdroj: SITA

... Príslušníci Policajného zboru SR (PZ) nebudú nosiť na rovnošatách menovky, ktoré obsahovali meno a priezvisko, prípadne akademický titul. Služobná rovnošata bude naďalej obsahovať identifikačné číslo policajta. Vyplýva to z novely zákona o Policajnom zbore, ktorú dnes schválil parlament 88 hlasmi. Novela ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
Najčítanejšie

Osobný dotazník - kopírovanie dokladov zamestnancov podľa GDPR v roku 2019

15.7.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Chcela by som si ujasniť postup pri nástupe nového pracovníka. Kópiu OP, zdravotného preukazu, čísla účtu by sme podľa GDPR nemali vytvárať a uchovávať. Ak ale potrebujem pre prihlásenie do poisťovni a vytvorenie pracovníka v mzdovom programe údaje, ktoré si viem z dokumentov zamestnanca opísať, môžem ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rozhodnutie SD EÚ vo veci Orange România SA

12.11.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... Súdny dvor EÚ vydal dňa 11. novembra 2020 rozhodnutie vo veci C-61/19 Orange România SA, v ktorom sa venoval súhlasu so spracúvaním osobných údajov ako súčasťou zmluvy obsahujúcej viaceré zmluvné podmienky. Súdny dvor EÚ vydal dňa 11. novembra 2020 rozhodnutie vo veci C‑61/19 Orange România ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Fotografie a ich použitie z hľadiska GDPR

26.8.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Otázky: 1. Príklad: Podnikám ako fotograf, fotím klientov, lebo si to prajú, môžem ich fotku zverejniť na mojej web stránke, ako že som si ich odfotila? 2. Môžem uvádzať mená a priezviská ľudí, ktorí mi dajú recenziu, môžem zverejniť ich mená a priezviská na web stránke? 3. Fotím ľudí, lebo si ma ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Odporúčaniam o opatreniach, ktoré dopĺňajú nástroje na prenos, aby sa zabezpečil súlad s úrovňou ochrany osobných údajov v EÚ

12.11.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

... EDPB (Európsky výbor na ochranu údajov) prijal na verejnú konzultáciu na novembrovom plenárnom zasadnutí Odporúčania o opatreniach, ktoré dopĺňajú nástroje na prenos, aby sa zabezpečil súlad s úrovňou ochrany osobných údajov v EÚ(Recommendations 01/2020 on measures that supplement transfer tools to ensure ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Zverejňovanie fotografií detí na sociálnych sieťach v roku 2018

26.6.2018, JUDr. Jakub Uhrinčať, advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

... Dobrý deň, radi by sme sa opýtali na foto detí na facebooku, je treba mať súhlas, keď ich zverejňujeme na facebooku? Dobrý deň, z otázky nie je zrejmé, kto sa otázku pýta, teda nie je zrejmý kontext a podmienky spracúvania osobných ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
SEMINÁRE / WEBINÁRE - AKTUÁLNA PONUKA

Novelizované odpisy a majetok spoločnosti v roku 2022

21.6.2022, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Hedviga Vadinová

Na školení sa dozviete, čo by ste mali vedieť o odpisovaní majetku. Aký je rozdiel medzi účtovným a daňovým odpisom, koľko je odpisových skupín, kedy je povinnosť a kedy je možnosť prerušiť daňové odpisy a iné fakty o odpisovaní a platnej účtovnej a daňovej legislatíve v SR. Prihláška tu!

Transferové oceňovanie, dokumentácia transferového oceňovania a zmeny v roku 2022

23.6.2022, Bratislava alebo ONLINE, Ing. František Csefelvay

Dokumentácia transferového oceňovania je súborom dokladov a informácií, ktoré preukazujú spôsob tvorby transferových cien. Musí obsahovať dôkazy o tom, že ceny zodpovedajú princípu nezávislého vzťahu. Nepodceňte vzdelávanie v tejto oblasti! Prihláška tu!

Zákon o odpadoch a vykonávacie predpisy – aktuálne pre rok 2022

21.7.2022, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Peter Gallovič

Školenie venované aktuálne novému zákonu o odpadoch. Získajte prehľad o všetkých zmenách, o Vašich právach a povinnostiach v roku 2022. Školenie vedie odborník Ing. Peter Gallovič. Prihláška tu!

Webináre formou otázok a odpovedí pre zákazníkov tohto portálu v období COVID-19

Najčastejšie kybernetické hrozby v súčasnosti - phishing

Lektor: JUDr. Jakub Pavčík

Dátum: 26.5.2022

Čas konania: 9:00 - 10:00

Na tento webinár sa môžete zaregistrovať tu

Ako sa pripraviť na kontrolu v rámci GDPR v roku 2022

Lektor: PhDr. Anna Miklošová

Dátum: 30.5.2022

Čas konania: 10:00 - 11:00

Na tento webinár sa môžete zaregistrovať tu

Prihláste sa v prípade, že ste predplatiteľ portálu formou vyplnenia registračného formuláru.

Registrácia je záväzná!

Zoznam webinárov otázok a odpovedí a registračný formulár nájdete TU.

EDITOVATEĽNÉ TLAČIVÁ
VESTNÍKY MINISTERSTIEV