dnes je 3.7.2022

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o certifikácii ako nástroji na prenosyGarancia

1.7.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Výmena skúseností s českým NÚKIBGarancia

1.7.2022, Zdroj: Národný bezpečnostný úrad

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rozhodnutie SD EÚ vo veci LeistritzGarancia

30.6.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Posúdenie vplyvu na ochranu údajovGarancia

29.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Aplikácia pre všetkých slovenských cestovateľovGarancia

28.6.2022, Zdroj: slovensko.sk

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Novela infozákona schválená parlamentomGarancia

27.6.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rozhodnutie SD EÚ vo veci Ligue des droits humainsGarancia

23.6.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Súhlas so spracúvaním osobných údajovGarancia

22.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Spúšťa sa prelomový projekt Slovensko v mobile, ktorý umožní prístup k elektronickým službám štátu jednoducho cez smartfónGarancia

22.6.2022, Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Slovensko v mobileGarancia

21.6.2022, Zdroj: slovensko.sk

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Interná smernica pre riešenie bezpečnostných incidentovGarancia

20.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Štát spúšťa projekt Slovensko v mobileGarancia

20.6.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Európska komisia predstaví nový posilnený Kódex postupov proti dezinformáciámGarancia

20.6.2022, Zdroj: Rada pre vysielanie a retransmisiu

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Novela zákona o kybernetickej bezpečnostiGarancia

16.6.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Povinnosti zamestnancov súvisiace s GDPRGarancia

15.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Často kladené otázky k štandardným zmluvným doložkámGarancia

14.6.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Smernica o bezpečnostných štandardoch pre informačné systémy obceGarancia

13.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rezort práce zintenzívňuje ochranu detí aj v digitálnom priestoreGarancia

10.6.2022, Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Správa o kybernetickej bezpečnosti za rok 2021Garancia

9.6.2022, Zdroj: Národný bezpečnostný úrad

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Zmluva o spracúvaní osobných údajovGarancia

8.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Školenie prístupnosti webových sídiel a mobilných aplikáciíGarancia

7.6.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejné pripomienkovanie k pripravovanému národnému projektu „Cloudové služby GOVNET“Garancia

7.6.2022, Zdroj: Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Deti sú v digitálnom priestore bez kontrolyGarancia

6.6.2022, Zdroj: Národný bezpečnostný úrad

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Sociálne platformy musia prebrať väčšiu zodpovednosť za škodlivý obsah, ktorý šíriaGarancia

6.6.2022, Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Úlohy zodpovednej osoby (Data protection officer)Garancia

1.6.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Unikátny Czecho - Slovak Technology Summit 2022 sa blížiGarancia

1.6.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT varuje pred šírením malvéru FlubotGarancia

31.5.2022, Zdroj: Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Odštartovali pilotný projekt, ktorý zlepší digitálne zručnosti a bezpečnosť v online priestore pre seniorovGarancia

31.5.2022, Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Sociálna poisťovňa sprístupní elektronickú PN (ePN)Garancia

30.5.2022, Zdroj: Sociálna poisťovňa

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Správne nastavenie získavania súhlasu so spracúvaním a ukladaním súborov cookies webových stránokGarancia

30.5.2022, Zdroj: Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Regulačný úrad obnoví databázu všetkých poskytovateľov elektronických sietí a služiebGarancia

27.5.2022, Zdroj: Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Novela zákona o eGovernmente: Elektronická komunikácia samospráv, podnikateľov aj občanov so štátom bude jednoduchšia a bez zbytočnej byrokracieGarancia

27.5.2022, Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Národný bezpečnostný úrad zverejnil Metodiku auditu kybernetickej bezpečnostiGarancia

26.5.2022, Zdroj: Národný bezpečnostný úrad

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

GDPR a zamestnávateľGarancia

25.5.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Vytrvalá phishingová kampaň a Flubot za hranicami SRGarancia

25.5.2022, Zdroj: Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Lekári si vyskúšali ePN ešte pred jej spustenímGarancia

24.5.2022, Zdroj: Sociálna poisťovňa

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Spustená ďalšia fáza zberu dát pre Informačný systém sociálnych služiebGarancia

24.5.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Doplnenie zákona o ochrane osobných údajov od 30.3.2022Garancia

23.5.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer

Chystá sa digitálna podpora seniorov z Plánu obnovyGarancia

23.5.2022, Zdroj: Združenie miest a obcí Slovenska

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o používaní technológie na rozpoznávanie tváre v oblasti presadzovania právaGarancia

20.5.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Najväčšie slovenské CTF cvičenie skončiloGarancia

19.5.2022, Zdroj: Národné centrum kybernetickej bezpečnosti SK-CERT

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o výpočte pokút podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajovGarancia

19.5.2022, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Informačný systém sociálnych služieb napĺňajú dáta od poskytovateľov a samosprávyGarancia

18.5.2022, Zdroj: Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Zákon o kybernetickej bezpečnosti v kockeGarancia

17.5.2022, JUDr. Jakub Pavčík, Zdroj: Verlag Dashöfer