EDITOVATEĽNÉ TLAČIVÁ

 

VESTNÍKY MINISTERSTIEV

 

Najnovšie

Usmernenia k špecificky navrhnutej a štandardnej ochrane údajovGarancia

4.12.2019, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov
EDPB prijal na novembrovom plenárnom zasadnutí a schválil na verejnú konzultáciu Usmernenia k špecificky navrhnutej a štandardnej ochrane údajov. Usmernenia vysvetľujú čl. 25 všeobecného nariadenia o ochrane údajov. EDPB prijal na novembrovom plenárnom ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Usmernenia k územnej pôsobnostiGarancia

21.11.2019, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov
EDPB prijal na novembrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia o územnej pôsobnosti. Tieto usmernenia sa detailne venujú výkladu článku 3, samostatne pre každý odsek. EDPB prijal na novembrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia o územnej pôsobnosti. Tieto ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

UOOU a samosprávyGarancia

31.10.2019, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
Nitriansky a banskobystrický kraj boli ďalšie lokality, ktoré navštívila predsedníčka Úradu na ochranu osobných údajov Soňa Pőtheová. S primátormi Banskej Bystrice Jánom Noskom a Nitry Marekom Hattasom ako i predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja Jánom ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Rozsudok o ukladaní cookies používateľov internetuGarancia

30.10.2019, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
Súdny dvor Európskej únie vydal 1.10.2019 rozsudok, v ktorom detailne opisuje ako má vyzerať súhlas s používaním cookies. Ide o dôležité rozhodnutie, ktoré jednoznačne určuje... Súdny dvor Európskej únie vydal 1.10.2019 rozsudok, v ktorom detailne opisuje ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Aktualizácia informácií k „tvrdému“ BrexituGarancia

29.10.2019, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
Ak nedôjde k dohode medzi Európskou úniou a Spojeným kráľovstvom, Spojené kráľovstvo sa stane treťou krajinou od 00:00 hod. SEČ 1. novembra 2019. Úrad začiatkom roka informoval o rôznych zdrojoch, kde je možné nájsť informácie k Brexitu, najmä s ohľadom na ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Usmernenia k 6 ods. 1 písm. b) - spracúvanie osobných údajov na základe zmluvy pri poskytovaní online služiebGarancia

28.10.2019, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
EDPB prijal na októbrovom plenárnom stretnutí Usmernenia o spracúvaní osobných údajov podľa článku 6 ods. 1 písm. b) všeobecného nariadenia o ochrane údajov v súvislosti s poskytovaním online služieb dotknutým osobám. EDPB prijal na októbrovom plenárnom ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Poučenie alebo sprostredkovateľská zmluva pre externe spolupracujúce osoby ?

2.9.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať, advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer
Máme v práci spolupracovníkov, ktorí pracujú na našich počítačoch, ale nemajú u nás závislú činnosť. Pracujú aj s osobnými údajmi. Sú to napríklad redaktori vysielania, kameramani, produkční. Čo im treba, stačí ich poučiť, alebo treba im dať ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Kamery a evidencia vstupu u prenajímateľa z pohľadu GDPR

30.8.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer
Máme spoločnosť, ktorá sídli v prenajatom priestore. Spoločnosť, ktorá prenajíma priestor má kamery a prístupy sú zabezpečene prístupovými kartami a teda držia osobné údaje našich zamestnancov a klientov, ktorí chodia cez turniket. Tým vidia aj video záznamy. ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Fotografie a ich použitie z hľadiska GDPR

26.8.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer
Otázky: 1. Príklad: Podnikám ako fotograf, fotím klientov, lebo si to prajú, môžem ich fotku zverejniť na mojej web stránke, ako že som si ich odfotila? 2. Môžem uvádzať mená a priezviská ľudí, ktorí mi dajú recenziu, môžem zverejniť ich mená a priezviská na ...
viac
ZámokPrístupné pre: Ochrana osobných údajov

Nové dokumenty prijaté EDPBGarancia

15.7.2019, Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Zdroj: Verlag Dashöfer
Európsky výbor pre ochranu údajov na 11. plenárnom zasadnutí prijal tieto dokumenty: - Usmernenia ku kódexom správania , cieľom ktorých je poskytnúť praktické usmernenie a výkladovú pomoc v súvislosti s ...
viac
Najčítanejšie
Najnovšie Právne predpisy
  • 402/2019 Z.z. novela vyhl. č. 112/2012 Z. z. (vyšlo dňa: 28.11.2019 v čiastke č. 132)
  • 404/2019 Z.z. ustanovuje vzor daňového priznania k dani z pridanej hodnoty (vyšlo dňa: 28.11.2019 v čiastke č. 132)
  • 405/2019 Z.z. ustanovuje vzor súhrnného výkazu k dani z pridanej hodnoty (vyšlo dňa: 28.11.2019 v čiastke č. 132)
  • 406/2019 Z.z. novela vyhl. č. 9/2009 Z. z. (vyšlo dňa: 29.11.2019 v čiastke č. 133)
  • 407/2019 Z.z. novela vyhl. č. 543/2005 Z. z. (vyšlo dňa: 29.11.2019 v čiastke č. 133)
  • 411/2019 Z.z. ustanovuje vzory výpisov z osobného účtu a výkazov v doplnkovom dôchodkovom sporení (vyšlo dňa: 29.11.2019 v čiastke č. 133)
  • 413/2019 Z.z. novela zák. č. 180/2014 Z. z. (vyšlo dňa: 4.12.2019 v čiastke č. 134)
  • 414/2019 Z.z. novela op. č. 564/2011 Z. z. (vyšlo dňa: 5.12.2019 v čiastke č. 135)
  • 415/2019 Z.z. novela op. č. 564/2011 Z. z. (vyšlo dňa: 5.12.2019 v čiastke č. 135)
  • 419/2019 Z.z. novela vyhl. č. 266/2012 Z. z. (vyšlo dňa: 10.12.2019 v čiastke č. 137)
SEMINÁRE - AKTUÁLNA PONUKA
19.12.2019, Žilina
Lektor: JUDr. Alena Huťanová
Seminár, ktorý zaberie jedno doobedie Vám objasní problematiku nerovnomerného rozvrhnutia pracovného času, s ktorým majú účtovníci často problém. Prihláška tu!
16.1.2020, Bratislava
Lektor: JUDr. Alena Huťanová
Počas školenia Vás lektorka oboznámi s aktuálnym stavom legislatívy týkajúcej sa medzinárodného zamestnávania, vysielania a medzinárodného prenájmu zamestnancov. Prihláška tu!
13.2.2020 - 6.3.2020, Bratislava
Lektor: Mgr. Zuzana Motúzová, JUDr. Pavel Lacko LL.M., Ing. Tomáš Hettych
Kurz je zameraný na zvýšenie kompetencií a vedomostí DPO pracovníkov. Cieľom je pripraviť zodpovedné osoby na výkon ich funkcie a napomôcť im pri plnení ich povinností. Počas kurzu absolvujete školenia (3 dni), budete mať čas na samoštúdium a zúčastníte sa praktického workshopu (1 deň). Kurz je ukončený testom a potvrdením o absolvovaní školenia. Prihláška tu!
4.3.2020, Bratislava
Lektor: Júlia Pšenková
Stretávate sa s problematikou súbehu viacerých funkcií štatutárneho orgánu a chcete mať istotu, že všetko máte zastrešené v súlade s aktuálnou legislatívou? Prihláška tu!
17.3.2020, Bratislava
Lektor: Júlia Pšenková
Vyriešte problematiku cestovných náhrad na našom poldňovom školení. Dozviete sa aké nároky vznikajú pri tuzemskej i zahraničnej pracovnej ceste zamestnancom i štatutárom. Prihláška tu!
8.6.2020, Bratislava
Lektor: PaedDr. Mgr. Daniela Pivovarová
Školenie je určené pre agentúry, ktoré dočasne prideľujú zamestnancov i pre spoločnosti, ktoré ich dočasne užívajú. Prihláška tu!
17.8.2020, Bratislava
Lektor: JUDr. Miroslava Verčíková
Počas školenia Vám poskytneme všetky potrebné informácie súvisiace s novým zákonom o ochrane osobných údajov v kontexte jeho poslednej novely vrátane informácii o jeho vykonávacích predpisoch. Prihláška tu!
 Váš názor
Čo by ste zmenili na tomto portáli?
 Úspešne odoslané
Input: