dnes je 28.9.2020

Najnovšie

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam k pojmom prevádzkovateľ a sprostredkovateľGarancia

9.9.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

EDPB (Európsky výbor na ochranu údajov) prijal na verejnú konzultáciu na septembrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia kpojmom prevádzkovateľ a sprostredkovateľ podľa všeobecného nariadenia o ochrane údajov(Guidelines X/2020 on the concepts of controller and ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Verejná konzultácia EDPB k Usmerneniam o zacielení na užívateľov sociálnych médiíGarancia

8.9.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

EDPB (Európsky výbor na ochranu údajov) prijal na verejnú konzultáciu na septembrovom plenárnom zasadnutí Usmernenia 08/2020 o zacielení na užívateľov sociálnych médií(Guidelines 08/2020 on the targeting of social media users).Cieľom týchto Usmernení je ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Práva dotknutých osôbGarancia

7.9.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Úrad na svojej web stránke vytvoril novú záložku Práva dotknutých osôb (dostupnéna tomto odkaze), ktoré obsahujú stručný prehľad s praktickými príkladmi uplatnenia. Úrad na svojej web stránke vytvoril novú záložku Práva dotknutých osôb (dostupné na tomto ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Dokument Európskeho dozorného úradníka pre ochranu údajov (EDPS) ohľadom merania teplotyGarancia

7.9.2020, Zdroj: Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ SR) dáva do pozornosti dokument Európskeho dozorného úradníka pre ochranu údajov (EDPS) ohľadom merania teploty. Úrad na ochranu osobných údajov SR (ÚOOÚ SR) dáva do pozornosti dokument Európskeho dozorného úradníka ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Operátori budú posielať telefónne čísla cestovateľov hygienikom, poslanci prelomili veto prezidentkyGarancia

3.9.2020, Zdroj: SITA

Operátori napokon budú posielať telefónne čísla cestovateľov hygienikom. Poslanci totiž v stredu prelomili veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej a definitívne schválili novelu zákona o elektronických komunikáciách. Operátori napokon budú posielať ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Novela zákona o telekomunikáciach sa upravíGarancia

27.8.2020, Zdroj: SITA

Legislatívci z ministerstva dopravy upravia novelu zákona o elektronických komunikáciách zameranú na boj proti pandémii koronavírusu tak, aby bola vykonateľná a nebola napadnuteľná Ústavným súdom SR. Pred včerajším rokovaním vlády to pre médiá uviedol minister ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Na informačnú bezpečnosť nákup “papiera“ nestačíGarancia

11.8.2020, JUDr. Pavel Nechala, PhD. a tím AK Nechala & Co., Zdroj: Verlag Dashöfer

JUDr. Pavel Nechala, PhD. a tím AK Nechala Co. Ako čítať vyhlášku k zákonu o informačných technológiách vo verejnej správe. S panikou alebo porozumením? „Pán doktor, ponúkajú mi tu bezpečnostný projekt za 150 eur. Údajne to musíme mať vypracované, lebo je tu ...

Rezort dopravy pripravuje výhlášku o bezpečnostných opatreniach pri implementácii a prevádzke 5G sietíGarancia

10.8.2020, Zdroj: SITA

Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDaV SR) pripravuje vyhlášku, ktorá určí minimálne bezpečnostné opatrenia pri implementácii a prevádzke 5G sietí. Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDaV SR) pripravuje vyhlášku, ktorá určí minimálne bezpečnostné ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

KORONAVÍRUS: Operátori nateraz telefónne čísla cestovateľov hygienikom posielať nebudú, prezidentka novelu vrátila parlamentuGarancia

3.8.2020, Zdroj: SITA

Prezidentka SR Zuzana Čaputová nepodpíše novelu zákona o elektronických komunikáciách, ktorá mala Úradu verejného zdravotníctva SR umožniť získať telefónne čísla cestovateľov, ktorí na Slovensko prichádzajú z epidemiologicky menej bezpečných krajín. ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
Najčítanejšie

Smernica na ochranu osobných údajov od 25.5.2018Garancia

24.5.2018, PhDr. Anna Miklošová, Zdroj: Verlag Dashöfer

Stiahnuť dokument Časť prvá 1. Úvod Politika ochrany osobných údajov určuje základné pravidlá spracúvania osobných údajov prevádzkovateľom ......................., ktorý je zapísaný v ...............................(ďalej len “ ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov

Spracúvanie osobných údajov vo verejnom záujme ako právny základ spracúvania osobných údajovGarancia

25.3.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

Nariadenie GDPR sleduje z pohľadu spracúvania osobných údajov orgánmi verejnej správy dva základné ciele. Prvým cieľom je umožniť orgánom verejnej správy spracúvať osobné údaje v rozsahu ...

Dohoda o poskytovaní výplatnej pásky e-mailomGarancia

31.5.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať advokátska kancelária UHRINČAŤ - VAJDA s.r.o., Zdroj: Verlag Dashöfer

Stiahnuť vzor Dohoda o poskytovaní výplatnej pásky e-mailom uzatvorená v zmysle §130 ods. 5 Zákonníka práce medzi:   Zamestnávateľom:   A   Zamestnancom: (ďalej spolu aj len „strany dohody”)   ...

Týchto 5 skutočností signalizuje, že máte nesprávne nastavený systém ochrany osobných údajovGarancia

4.3.2019, JUDr. Jakub Uhrinčať, Zdroj: Verlag Dashöfer

Aj keď je možné v konkrétnych podmienkach konkrétneho prevádzkovateľa nastaviť systém ochrany osobných údajov viacerými spôsobmi, teda pri väčšine prevádzkovateľov neexistuje len jedno jediné možné nastavenie systému ochrany osobných údajov ...

Pseudonymizácia a anonymizácia osobných údajov ako požiadavka GDPRGarancia

9.12.2017, PhDr. Peter Veselý, PhD., Zdroj: Verlag Dashöfer

Pseudonymizáci a anonymizácia osobných údajov ako požiadavka nariadenia GDPR - NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto ...

Prístupné pre: Ochrana osobných údajov
viac článkov
SEMINÁRE / WEBINÁRE - AKTUÁLNA PONUKA

Novelizované odpisy a majetok spoločnosti v roku 2020

29.9.2020, ONLINE, Ing. Hedviga Vadinová

Na školení sa dozviete, čo by ste mali vedieť o odpisovaní majetku. Aký je rozdiel medzi účtovným a daňovým odpisom, koľko je odpisových skupín, kedy je povinnosť a kedy je možnosť prerušiť daňové odpisy a iné fakty o odpisovaní a platnej účtovnej a daňovej legislatíve v SR. Prihláška tu!

Transferové oceňovanie, dokumentácia transferového oceňovania a zmeny v roku 2020 

29.9.2020, Nitra alebo ONLINE, Ing. Veronika Frnková PhD., Ing. Zuzana Svinčáková Kvasničková

Dokumentácia transferového oceňovania je súborom dokladov a informácií, ktoré preukazujú spôsob tvorby transferových cien. Musí obsahovať dôkazy o tom, že ceny zodpovedajú princípu nezávislého vzťahu. Nepodceňte vzdelávanie v tejto oblasti! Prihláška tu!

Označovanie obalov určitých nebezpečných chemických zmesí od 1. januára 2021

7.10.2020, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Martin Hajaš

Školenie je venované novým povinnostiam dovozcov, výrobcov, následných užívateľov a distribútorov nebezpečných chemických zmesí podľa prílohy VIII CLP nariadenia č. 1272/2008 o klasifikácii, označovaní a balení. Oboznámte sa s povinnosťami, ktoré vyplývajú z označovania obalov určitých nebezpečných chemických zmesí od 1. 1. 2021. Prihláška tu!

Transferové oceňovanie – ako sa pripraviť a ako zvládnuť daňovú kontrolu

16.10.2020, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Veronika Frnková PhD., Ing. Zuzana Svinčáková Kvasničková

Závislé osoby, či už tuzemské alebo zahraničné, musia skúmať svoje ceny realizované v kontrolovaných transakciách, aby mohli vykonať úpravu základu dane v prípade, ak v dôsledku uplatňovania týchto cien mohlo dôjsť k zníženiu základu dane alebo k zvýšeniu daňovej straty. Prihláška tu!

Zákon o odpadoch a vykonávacie predpisy - zmeny od 1.1.2020

19.10.2020, Žilina alebo ONLINE, Ing. Peter Gallovič

Školenie venované aktuálne novému zákonu o odpadoch. Získajte prehľad o všetkých zmenách, o Vašich právach a povinnostiach v roku 2020. Školenie vedie odborník Ing. Peter Gallovič. Prihláška tu!

Ako sa vyhnúť chybám v reklamačnom procese – zmeny od 21.7.2020

22.10.2020, Bratislava alebo ONLINE, Mgr. Eva Braxatorisová

Cieľom seminára je objasniť problematiku reklamácií vo svetle aktuálnych zmien platných od 21.7.2020, vysvetliť podmienky a chyby v reklamačnom procese a odpovedať účastníkom na otázky, ktorých odpovede efektívne zužitkujú v praxi. Prihláška tu!

Komplexný zákonník práce v praxi a novela zákona účinná od 1.1.2020

19.11.2020, Bratislava alebo ONLINE, JUDr. Zdeňka Dvoranová

Komplexný prierez problematikou zákonníka práce. Počas dvoch dní seminára máte možnosť načerpať veľké množstvo informácií a diskutovať o Vašich konkrétnych problémoch z praxe. Kurz rieši témy vzniku a skončenia pracovného pomeru,  dovolenky i mzdové nároky i dohody mimo pracovného pomeru. Prihláška tu!

DPH v cestovných kanceláriách v praktických príkladoch

1.12.2020, Bratislava, Ing. Martin Ťažký

Pripravili sme pre Vás seminár zameraný na špecifickú problematiku uplatňovania DPH cestovnými kanceláriami. Nelámte si hlavu, príďte sa poradiť s odborníkom.  Prihláška tu!

Výklad stavebného zákona (líniové stavby)

16.3.2021, Bratislava alebo ONLINE, Ing. Michal Kán

Školenie je zamerané na zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov pre oblasť povoľovania líniových stavieb. Prihláška tu!

Odber e-mailových novín zdarma

Bezplatný odber e-mailových novín

Input:
Webináre formou otázok a odpovedí pre zákazníkov tohto portálu v období COVID-19

Novinky súvisiace s GDPR v roku 2020

Lektor: JUDr. Jakub Uhrinčať

Dátum: 20.10.2020

Čas konania: 14:00 - 15:00

Prihláste sa v prípade, že ste predplatiteľ portálu formou vyplnenia registračného formuláru.

Registrácia je záväzná!

Zoznam webinárov otázok a odpovedí a registračný formulár nájdete TU.

Darček k Vášmu predplatnému
EDITOVATEĽNÉ TLAČIVÁ
VESTNÍKY MINISTERSTIEV